- Bergensiana
-
Diverse faglitteratur
- Botanikk
- Filosofi
- Fiske/fangst
- Fjell og fjellklatring
- Friluftsliv / sportsfiske / jakt
- Håndverk
- Jernbane / tog / trikk
- Jus
- Mat/vin
- Matematikk
- Medisin
- Musikk
- Naturvitenskap
- Pedagogikk / skolehistorie
- Pressehistorie
- Psykologi / parapsykologi
- Samfunnsfag
- Sjakk
- Sjøfart / skip
- Slektshistorie
- Sport / idrett
- Språk/ ordbøker
- Teater / film / dans
- Teknikk/ maskiner
- Universiteter / studier
- Veier
- Zoologi
- Økonomi/ bankhistorie
- Fremmede land/ Polar
- Historie og kulturhistorie
- Kunst
- Litteraturhistorie
- Lokalhistorie
- Religion
- Skjønnlitteratur
- Varia
Lutefisk. Tradisjon. Tilberedning. Tilbehør
Johansen, Jahn Otto. Oslo 1997 (Teknologisk Forlag), 1997. 4to 102 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag. I serien Levende norske tradisjoner.
Makrillboken. 85 recept samlade av Jochum
Jochum. Stockholm (Wahlström & Widstrand), 1947. 8vo 56 s. Heftet, originalt omslag. Pent eksemplar.
Margarine. With illustrations
Clayton, William. London (Longmans, Green and Co.), 1920. 8vo 187 s., illustrert. Originalbind. Svært pent eksemplar. Innlagt 4 maskinskrevne sider om margarinfremstilling.
Mat fra alle land. Samlet og utgitt av Grevinne Morphy. Ny utgave ved Leif Borthen
Oslo (Cappelen), 1978. Stor 8vo 415 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.
Mat og menn. Enkel kokebok
Kåsin, Britt. Oslo (Landbruksforlaget), 1982. Stor 8vo 142 s., illustrert. Originalbind. Forleggerstempel.
Matglede og kokekunst
Zabert, Arnold. Oslo (Aschehoug(Den norske Bokklubben), 1986. 4to 291 s., illustrert. Originalbind.
Matgleder fra Hordaland. Fotograf: Per Eide. Redaktører: Lotte Schønfelder, Eva Danielsen og Gunnar Nagell Dahl
Kristiansund (Kom Forlag), 1998. 4to 160 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.
Matgleder fra Sørlandet. Fotograf: Per Eide og Stanley Haaland. Redaktører:Kari-Mette Kihle Jomaas og Turid Skjold Oldenborg
Kristiansund (Kom Forlag), 2004. 4to 160 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.. 3.opplag.
Mesterkokkens internasjonale kokebok. Redaktør for den norske utgaven: Ellen C. Daatland
Dimbleby, Josceline. Oslo (Ex libris), 1996. 4to 320 s., illustrert. Originalbind.. 2.opplag. Pent eksemplar.
Milkshake og gamalost. Melkeprodukter. Tradisjoner. Oppskrifter
Kielland, Ruth Marcussen. Oslo (Landbruksforlaget / Meierienes Prøvekjøkken), 1988. 8vo 176 s., illustrert. Originalbind.
Min yndlingsrett. Illustrasjoner: Rune J. Andersson
Espelid, Ingrid / Dagbladet. Oslo (Gyldendal), 1976. Liten 8vo 160 s. Originalbind.
Mine beste kjøkkentips. Med tegninger av Alberto Bertelli. 2. opplag
Hovig, Ingrid Espelid og Hans Jebsen. Oslo (Gyldendal), 1980. 8vo 87 s. Heftet, originalt omslag. Pen.
Norges matnyttige fisk. Forelesninger ved 'Høyere fiskeriundervisning'. Prøvekursene 1952 og 1953
Tambs-Lyche, Hans. Bergen, 1955. 8vo 132 s. Heftet, originalt omslag.
Norges nasjonalretter. En matglad reise i vårt land
Brimi, Arne og Ardis Kaspersen. Oslo (Norsk Fakta Foprlag), 1999. 4to 352 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.. 2.opplag.
Norges nasjonalretter. En matglad reise i vårt land
Brimi, Arne og Ardis Kaspersen. Oslo (Norsk Fakta Foprlag), 2011. 4to 352 s., illustrert. Originalbind.. 15.opplag.
Norsk brennevinsleksikon samt brennevinsbrenningens historie i Norge
Nygaard, Truls. Oslo (Cappelen), 1975. 8vo 152 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag. Pent eksemplar.
Norsk storfekjøtt. 63 gode storfeoppskrifter fra Det norske kokklandslaget
, U.å. 8vo 159 s., illustrert. Originalbind.. Idé og opplegg: Bengt Wilson i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt. Pen. Rikt illustrert.
Norsk Ukeblads store bok om smørbrød og smørbrødkaker
Oslo (Ernst G. Mortensen), 1986. 4to 171 s., illustrert. Originalbind.
Norsk Ukeblads store Salatbok
Oslo (Ernst G. Mortensen), 1984. Liten 4to 200 s., illustrert. Originalbind.
Norwegian Salmon. International Chefs' Recipes
Wyssenbach, Willy (ed). Oslo (Gyldendal), 1986. 4to 125 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag. Meget pen. Meget rikt illustrert i farger.
Nytelse, næring, kultur - en bok om mat og drikke
Rusk, Göran. Oslo 1994 (Universitetsforlaget), 1994. Stor 8vo 160 s., illustrert. Originalbind. Forlagsstempel på friblad.
Når Gud bestemmer menyen. regler om mat og drikke i verdensreligionene
Neegaard, Gunnar. oslo 2004 (Yrkeslitteratur), 2004. 8vo 325 s. Originalbind. Navnelapp på friblad.
One of a Kind. Recipes from The Junior League of Mobile
Mobile, 1981. Stor 8vo 436 s., illustrert. Spiralhefte. Sørstatskjøkken.
Pernilles kokebok
Tunberger, Pernille. Oslo (Dreyer), 1969. Stor 8vo 220 s., illustrert. Originalbind.. 4.opplag.