- Bergensiana
-
Diverse faglitteratur
- Botanikk
- Filosofi
- Fiske/fangst
- Fjell og fjellklatring
- Friluftsliv / sportsfiske / jakt
- Håndverk
- Jernbane / tog / trikk
- Jus
- Mat/vin
- Matematikk
- Medisin
- Musikk
- Naturvitenskap
- Pedagogikk / skolehistorie
- Pressehistorie
- Psykologi / parapsykologi
- Samfunnsfag
- Sjakk
- Sjøfart / skip
- Slektshistorie
- Sport / idrett
- Språk/ ordbøker
- Teater / film / dans
- Teknikk/ maskiner
- Universiteter / studier
- Veier
- Zoologi
- Økonomi/ bankhistorie
- Fremmede land/ Polar
- Historie og kulturhistorie
- Kunst
- Litteraturhistorie
- Lokalhistorie
- Religion
- Skjønnlitteratur
- Varia
Gourmet. Om god vin og festlig mad. Fra hummer à la carte til æg med kaviar
København, 1978. 4to 59 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.. Oversat og bearbejdet af Rigmor Bagger Lademann.
Grill-mat
Strømstad, Aase (red). (Cappelen), 1972. 8vo 94 s., illustrert. Originalbind. Pen.
Grønnsaker
Oslo (Gyldendal), 1986. 4to 176 s., illustrert. Originalbind.. Av redaktørene for Time-Life Books. Oversatt av Kirsti Schei. Redaktør for den norske utgaven: Hans Jebsen.
Gyldendals lille urtebok med oppskrifter
Christophersen, Ansof Wüller. Oslo 1994 (Gyldendal), 1994. Stor 8vo 96 s., illustrert. Originalbind.
Hamlets bog om ris
Honoré, Arvid. København (Lademann), 1986. 8vo 48 s., illustrert. Originalbind. Boken er på dansk.
Historien om Cognac, Calvados og Armagnac, fire nordmenn, heldige giftermål og verdens beste brennevinshus
Bølgen, Toralf. Oslo (Gyldendal), 1999. 4to 239 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.
Honey Cookery
Stadtlaender, Chris. London (Thorsons Publishers), 1967. 8vo 120 s., illustrert. Heftet, originalt omslag. Kokebok: Honning i matlagingen.
Husraad og Opskrifter til Veiledning for Hvermand
Blom, Marie. Kristiania 1888 (P. T. Mallings Boghandels Forlag), 1888. 8vo 59 s. Heftet, originalt omslag. Særtryk af Marie Bloms Husholdningdbog for By og Land. Liten skade ved nedre kapitél.
I vingården. Med Pernilla Tunberger og Alf Henrikson. Norsk utgave ved Thor Richard Teien
Oslo (Ekstrabokklubben), 1985. 4to 214 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.
Inshore Sea Fishing. With a Chapter on Curing, Smoking, Drying etc. Containing 88 illustrations from drawings by the Author. Third edition
Forsyth, W. S. London (Adam and Charles Black), 1957. 8vo 106 s. Originalbind med originalt vareomslag. Pent eksemplar.
Internasjonale retter med norsk fisk
Bonekamp, Gunnevi. Oslo (Wennergren-Cappelen), 1990. Stor 8vo 144 s., illustrert. Originalbind.
Italiensk kjøkken på sitt beste
Oslo (Den norske Bokklubben), 1984. Folio 95 s., illustrert. Originalbind.. Forord av Armando Orsini.
Kogebog med god sparsommelig madlavning for nøisomme Hjem. Af en ældre, erfaren Husbestyrerinde
Kristiania (1897) (J. H. Kuenholdts Forlag), (1897). 8vo 224 s., illustrert. Originalt pappbind. Noen barnetegninger bakerst. Noe slitt.
kOKEBOK
Rachlew, aNGELIQUE. Oslo (P.F.Steensballes Boghandel Eftf.), 1948. 8vo 276 s. Originalbind.
Kokebok for husmødre i by og bygd.Veiledning til paa letteste og billigste maate at tilberede kraftig og velsmakende mat samt anvisning til baking, syltning og tilberedning av fruftvine
Marie Larsen (= Johan Halmrast). Oslo (P. Omtvedts Forlag), 1926. 8vo 124 sider. Originalbind.. 2det oplag. Meget pent brukt, men hjørner og kanten på det opplimte foromslaget har bruksspor. Notaker 189.2.
Kokebok. Det nye kjøkken. 160 oppskrifter til hverdag og fest.
Toro. Bergen, 1991. 4to 115 s., illustrert. Originalbind.
Krydder. På kjøkkenet og i verdenshistorien.
Fægri, Knut. Oslo 19661966 (Cappelen), 1996. Stor 8vo 123 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.
Krydder. På kjøkkenet og i verdenshistorien. 2. utgave
Fægri, Knut. Oslo (Cappelen), 1996. Stor 8vo 123 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag. Avisartikkel limt inn med tape på friblad. Deler av vareomslaget tapet inn på friblad bakerst.
Kulinariske erindringer. Tekst: Yvonne Dybwad. Foto: Trine Mikkelsen
Ludl, Edgar. Oslo (Faktum Orfeus Forlagene), 1998. 4to 175 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag.
Lag mat i mikrobølgeovn
(Schibsted), 1987. 8o 112 s., illustrert. Originalbind. Pen. Rikt illustrert.
Lett og mett
Patten, Marguerite. (Den norske Bokklubben), 1983. 4to 188 sider., illustrert. Originalbind.. Oversatt av Anna-Karin Kiran. Bearbeidet av Marianne Rykke.
Lev ung lenger. Lag mat med umettet fett og færre kalorier. Oversatt av Odd Bang-Hansen
Svennerholm, Lars. Oslo (Aschehoug), 1960. 8vo 159 s., illustrert. Originalbind med originalt vareomslag. Navn.
Lindas kokebok
McCartney, Linda og Peter Cox. (Norsk Bokforlag), 1995. 8vo 176 sider., illustrert. Originalbind. Gjennomillustrert i farger. Meget pent eksemplar.
Lisen baker boller. En liten kokebok for småpiker
Wahl, Villa Thrap. Oslo 1936 (Aschehoug), 1936. 8vo 90 s. Originalt pappbind. Støvflekker på bakdekkel. Navn på fortittelbladet.